Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Project

'Heb ik nu een dokter nodig?' - test

Geplaatst op 11 december 2024, 11:05 uur
Illustration

Digitale zelftriage is een antwoord op het toenemende tekort aan zorgmedewerkers en de stijgende zorgvraag. Met online-instrumenten kun je zélf beoordelen of en wanneer het nodig is om contact op te nemen met een zorgverlener. Regionale samenwerking voor de best passende zorg via zelftriage kan de druk op de huisartsenspoedposten helpen verlichten. Het zou een prachtig resultaat zijn als we als regio eensgezind kiezen voor digitale zelftriage met een en dezelfde oplossing. Hiervoor is de werkgroep ‘Digitale Zelftriage’ opgericht.  

Daarin zitten afgevaardigden van zorgorganisaties uit de regio Utrecht – Amersfoort: huisartsenspoedposten, de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU), Netwerk Acute Zorg Midden Nederland (NAZMN) en het zorgcoördinatiecentrum (ZCC). De werkgroep doet onderzoek naar leveranciers die digitale zelftriage-oplossingen bieden voor de spoedposten. 

Toelichting

Uit het eerste onderzoek van de werkgroep zijn er twee potentiële oplossingen naar voren gekomen.  

  1. Spreekuur.nl van Topicus 
  1. Moet ik naar de dokter van MINDD? 

Graag willen we u uitnodigen voor de verdiepingssessie van de werkgroep Digitale Zelftriage waarin we deze twee digitale zelftriage-oplossingen voor de huisartsenspoedpost verder zullen gaan verkennen. Het doel van deze sessie is om inwoners de kans te geven om de mogelijkheden van twee verschillende zelftriage-oplossingen zelf te ervaren en te beoordelen. Tijdens de sessies zullen de aanwezige inwoners een scoreformulier krijgen om hun scores bij te houden, deze scores neemt de werkgroep mee in het vervolg.  

De sessie zal plaatsvinden op maandag 20 januari van 12.30 tot 15.30
Locatie:  Mitland Utrecht, Ariënslaan 1, 3573 PT Utrecht
De ligging van Mitland is aan de rand van de stad Utrecht, op een steenworp afstand van het centrum. Het is goed bereikbaar via zowel auto, fiets als openbaarvervoer. Auto’s kunnen gratis parkeren op het parkeerterrein en er is ook een (overdekte) fietsenstalling aanwezig 

Interesse om deel te nemen? Aanmelden kan door te mailen naar Liesbeth van den Heuvel, l.heuvel@rsotrijn.nl.

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
De inzet van digitale zelftriage bij HAP's om de druk op zorgprofessionals te verlichten.
Idee